Tiivistä


Written by on Monday, August 23, 2010

Joistain asioista voi saada erittäin hankalia venyttämällä niitä tolkuttoman pitkäksi. Työntekijöille saatetaan isoissa organisaatioissa jakaa “vähän matskua tutustuttavaksi” viikonloppuna tai työpäivän päätteeksi. Mitäpä luulette, että miten paperipinkan kanssa käy kotisohvalla TV:n, perheen ja vapaa-ajan harrastusten ristitulessa? Kymmenien sivujen pituiset tekstit olisi mahdollista tiivistää oikein mukavasti muutaman minuutin pituiseksi visuaalisesti kiinnostavaksi ja miellyttäväksi esitykseksi, jonka sisäistäminen ei vaadi valtavia ponnisteluja keskittymiskyvyn kustannuksella.

Keventävänä, mutta havainnollistavana esimerkkinä toimikoon Titanic -elokuva, jonka kokonaiskesto IMDB:n mukaan on 194 minuuttia. Alla olevassa pätkässä elokuvan historialliset tapahtumat voi nähdä viidessä sekunnissa – ja silti sitä on katsottu reilusti yli neljä miljoonaa kertaa. Tiivistäminen toimii.

About the author

Jussi is one of the co-founders behind KLOK and is working as an Executive Producer. Discovering new opportunities to use online video and developing and investigating fresh content for channels is what he is passionate about.