VIDEO – vanha juttu


Written by on Monday, January 30, 2012

Välillä törmään tilanteisiin, joissa luulen tietäväni kyseessä olevasta asiasta kohtuullisen paljon vain havaitakseni etten tiedä siitä juuri mitään. Viimeisin tällainen herääminen tapahtui viime viikolla, kun rantauduin virallisesti KLOKin työntekijäksi. Olen syntynyt 80-luvun loppupuolella, käytän internetiä enemmän kuin muita medioita ja katson vähintään toista kymmentä videota päivittäin – eihän se video nyt kovin monimutkainen viestinnän väline ole.

Videot ja niiden tehokas hyödyntäminen on kuitenkin paljon enemmän kuin vanha juttu. Muutama vuosi sitten YouTube oli melkeinpä pelkästään tätä tai tätä. Nykyään kanavat kuten BBC tai VW tuottavat kohdennettuja videoita juuri heidän asiakasyhteisöilleen. YouTube ei siis ole enää pelkästään paikka, jonne mennään katsomaan hauskoja tai viihdyttäviä videoita. Eikä yrityksen näkökulmasta perinteinen katsojamäärälaskurin korkea luku ole ainut tavoite, vaan samalla tavoin kuin televisiosarjalla, tavoitteena on saada ihmiset seuraamaan uusia videopäivityksiä ja palaamaan kanavalle. Kanavat, videot ja niiden optimaalinen käyttö – 20 mailia sisältäneen perehdytyspaketin jälkeen en enää ajatellut videota yksinkertaisena.

Videoiden optimoinnin tärkeyttä kuvastaa Ciscon tutkimus, jonka mukaan vuonna 2015 90% internetin sisällöstä tulee olemaan videota. Yrityksille tämä tarkoittaa mahdollisuutta tavoittaa oma kohderyhmänsä paremmin kuin ennen ja halvemmalla kuin ennen. Videoiden kasvava määrä myös tarkoittaa niin haastavampaa ympäristöä erottua, kuin myös kasvavaa kysyntää videoiden tehokkaaseen käyttöön keskittyneille yrityksille – meille.
Nähtäväksi jää milloin suomalaiset yritykset hyppäävät kunnolla mukaan kelkkaan, jossa amerikkalaiset, englantilaiset ja ruotsalaiset yritykset jo viilettävät. Sitä odotellessa lisätietoa videon merkityksestä voi saada vaikka tästä mielenkiintoisesta esityksestä.

About the author

Mikko is a new business manager at KLOK. He has completed a bachelor's degree in Management and Organizations in Tampere University. As a part of our team, he is the first person you will hear from.