Veikkaus – Eurot suomalaisille


Written by on Wednesday, September 8, 2010

Eilen Helsingin Nosturissa järjestettiin veikkaus.fi-sivuston lanseeraus. Veikkaus uudisti omat sivunsa ja otti askeleen pelisivustosta kohti viihtymissivustoa. Olin paikalla kyseisessä tilaisuudessa ja sen vuoksi pitikin sitten käydä itsekin tutustumassa ko. sivustoon.

Veikkaus on suuri suomalainen yhteiskunnan tukija eri muodoissa. Tai oikeastaan, Veikkaus tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden tukea erilaisia yhteiskunnan osa-alueita omien peliensä kautta. Siinä sivussa monet saavat elämäänsä jännitystä ja muutama harva ehkä jopa taloudellista riippumattomuutta jättipotin osuessa kohdalle. Jokainen suomalainen on siis hyväntekijä pelatessaan Veikkauksen pelejä.

Yllä mainittuja asioita Veikkaus pyrkii viestimään myös uudella sivustollaan. Viestin sanansaattajiksi on valittu suositut tv-koomikot Kari Ketonen ja Ville Myllyrinne. Muutamalla videolla kaksikko touhuaa eri asioita Veikkauksen tukikohteiden ympäristöissä keskustellen Veikkauksen roolista eri asioiden mahdollistajana pieni pilke silmäkulmassa.

Kyseisissä pätkissä Veikkaus on oivaltanut minusta hienosti, mikä netissä toimii ja mikä ei. Liikunta- ja kulttuuripaikkojen sekä siellä touhuilevien ihmisten avulla tuodaan aitoutta ja konkretiaa viestiin ja sitä kautta Veikkauksen brändiin. Tunnettujen hahmojen avulla tuodaan viihdyttävyyttä ja otsikoinnit saavat videoarkistossa liikkuvat ihmiset varmasti katsomaan videot. Ainoa asia, joka on unohtunut pahasti, on videoiden jaettavuus ja löydettävyys. Videoita ei, ainakaan vielä, löydy muualta kuin Veikkauksen sivustolta, josta niitä ei voi jakaa ystävilleen. Kysymys kuuluukin: Saisiko Veikkaus enemmän ääntä viestilleen jakamalla videot myös Youtubeen, jossa tuolla otsikoinnilla myös muut kuin jo valmiiksi Veikkauksen pelejä pelaavat näkisivät ne helpommin ja päätyisivät jopa näin pelaamaan Veikkauksen uusia peleja uudelle sivustolle?

Tähän loppuun suosituin Veikkaus-aiheinen video Youtubesta: