Varoituksia!


Written by on Thursday, August 26, 2010

Tom Scottia sapetti sanomalehtien artikkelit, joiden sisällön oikeellisuus ja puolueellisuus olivat asteen verran kyseenalaisempia. Käytännön miehenä hän kehitteli sarjan tarralappusia, joita hän alkoi liimaamaan Lontoon maanalaisen reiteillä pyöriviin sanomalehtiin varoitukseksi ihmisille. Ja tämä kaikki siis vastalauseena sille, että eri medioilla on tapana huomauttaa kuluttajia “epäillyttävästä” sisällöstä. Monesti varoittelu toimisi myös toiseen suuntaan.

Tarroja on ehditty kääntää jo monelle eri kielelle (mm. ruotsiksi) ja niitä voi tulostaa omaan käyttöönsä. Tässä muutama ote tarroista, joita Lontoosta on voinut bongata.

Ja mitenkö tämä liittyy digitaalisuuteen? Ajattelinpa vain, että monesti tällaisille tarralappusille olisi käyttöä myös digitaalisessa maailmassa – “Tag this article with a warning sticker” -tyylisesti.

Paljastan samalla matkani näiden tarralappusten äärelle: tein Google-hakua sanoilla “spreading content”. Siirryin hakutuloksien ensimmäiseltä sivulta whatconsumesme.com -sivustolle. Sieltä bongasin nämä samaiset kuvat ja nyt jaan tämän ilon teidän kanssanne. En siis ollut kovin originelli ja keksinyt jakaa tätä ensimmäisenä itse Tomin jälkeen – myönnettäköön se.

http://www.tomscott.com/warnings/

About the author

Jussi is one of the co-founders behind KLOK and is working as an Executive Producer. Discovering new opportunities to use online video and developing and investigating fresh content for channels is what he is passionate about.