Se on positiivista


Written by on Monday, June 21, 2010

Vasta ikään pyörähti Tampereella käyntiin Bongaa positiivisin Tamperelainen 2010! Meille yrmeille suomalaisille tällaiseen positiivisuuden etsimiseen suhtaudutaan helposti negatiivisesti. Ilo ilman viinaa on teeskentelyä – mentaliteetti on pureutunut meihin suomalaisiin syvälle ja ainoa positiivinen asia on yleensä se, että kaverilla menee meitä itseämme huonommin ja sen naama näyttää paljon negatiivisemmalta kuin omamme. Bongaa negatiivisin Tamperelainen 2010! – kisa voisi olla jo aika haasteellinen.

Tavallaan suomalaisessa yrmeydessä ja purnaamisessa on jotain suloisen positiivista. Jotain minkä ainakin itse miellän rehellisyydeksi ja hyvin maanläheiseksi tavaksi katsoa maailmaa. Omalla negatiivisella tavalla suomalainen katsoo maailmaa juuri sellaisena kuin se on, ilman sokerikuorrutusta. Sellaisenaan se on hyvin positiivista. Naapurimme ruotsalaiset osaavat ainakin meidän suomalaisten näkökulmasta nähdä asiat paljon positiivisemmin, tai ainakin he näyttävät meidän silmissämme paljon onnellisemmilta.

Eihän tämä elämä nyt mitään ruusuilla tanssimista ole. Sen me ymmärrämme jo lapsena ja yritämme parhaamme mukaan sopeutua ajatukseen. Me suomalaiset pidämme positiivisuutta yleensä teeskentelynä. Positiivisuuden korostamisessa on kuitenkin puolensa. Jos vertaamme itseämme noihin äsken mainittuihin ruotsalaisiin, niin he ovat positiivisuudessaan paljon innovatiivisempia kuin me ja tuntuvat pärjäävän maailmallakin paremmin – perkele!

Positiivisuus, se vain luo miellyttävää ympäristöä, jossa tekee mieli yrittääkin jotain, keksiä jotain uutta ja kannustaa hyvien ideoiden eteenpäin viemistä. Me täällä KLOK:ssa kannatamme luovaa ajattelua ja hyvien ideoiden esteetöntä eteenpäin viemistä. Positiivinen ajattelu on yksi tärkeä tukipilari siihen. Olkaamme siis positiivisia, muttei missään nimessä teennäisiä.