Nopeasti nettiin


Written by on Monday, July 26, 2010

Nopeus ja kiire ovat nykymaailmalle ominaisia piirteitä, vaikka “downshiftingistä” puhutaankin jo melkoisen paljon. Termillä tarkoitetaan jotakuinkin sitä, että työntekoa ja kuluttamista vähentämällä ja yksinkertaistamalla halutaan saavuttaa mielekkäämpi elämänrytmi. Internetnopeuksissa downshifting taitaa kuitenkin olla harvinaisempi ilmiö.

Nopeimmat yhteydet maailmassa löytyvät Japanista, missä keskimääräinen yhteys on 61 megabittiä sekunnissa. Japanin jälkeen tulevat korealaiset 46:n megabitin keskimääräisellä yhteydellään, ja seuraavana olemmekin jo me suomalaiset 22 megalla. Lisää informaatiota löytyy alla olevasta kuvasta, jossa vertailussa ovat myös penetraatioprosentit ja hinta, joka yhdestä megabitistä veloitetaan.

Internetyhteyden nopeudet ovat siinä mielessä ratkaisevia, että esimerkiksi nettivideoiden tai paljon tietoa sisältävien sivustojen latautuminen kestää meille kärsimättömille jopa liian kauan. Vaikka aikaa hitaampien yhteyksien yleisestä käytöstä ei ole kovinkaan kauaa, olemme ehtineet tottua siihen, että jos videon joutuu vaikka laittamaan latautumaan hetkeksi, emme koe odottelua missään määrin mielekkäänä, vaan suuntaamme nopeasti toiseen paikkaan.

Kaikki on tietenkin suhteellista. Myös "nopeus".

About the author

Jussi is one of the co-founders behind KLOK and is working as an Executive Producer. Discovering new opportunities to use online video and developing and investigating fresh content for channels is what he is passionate about.