Miten videot toimivat myynnin tukena?


Written by on Wednesday, November 10, 2010

Monet asiakkaistamme ovat todella kiinnostuneita kuulemaan ja oppimaan, kuinka videosisältö voisi toimia heidän bisneksessään myynnin vauhdittajana. Perinteinen myyntityöhän on suomalaisessa insinöörimaailmassa mennyt karkeasti ottaen niin, että tapaamisella lyödään potentiaalisen asiakkaan kouraan läjä esitteitä ja tapaamisen jälkeen laitetaan kohtelias sähköposti, jossa kiitetään tapaamisesta ja laitetaan liitteeksi vielä samat esitteet pdf-muodossa. Potentiaalinen ostaja lupaa esitellä asiaa sisäisesti omalle porukalleen joka sitten tekee yhdessä päätöksen. Tämä malli on ollut käytössä pitkään. Mutta onko se jo aikansa elänyt, analoginen ja tylsä malli? Jos kyse on konkreettisesta tuotteesta, josta voi jättää mallikappaleen, niin se kannattaa tehdä. Mutta mitä tehdä, jos tuote/tai palvelu ei ole liikelahja vaan moniulotteinen kokonaisuus? Niitähän kaikki haluavat myydä, kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Asiakas esittelee tuotteesi eteenpäin käyttäen esitteitä, jotka ehkä jäivät tapaamiselta talteen. Tätä ryydittää hieman epävarma esittely tyyliin: “no se oli aika kokonaisvaltainen juttu, siinä oli kaikenlaista. Voishan se hyvä ehkä meille ollakin..”

Mutta mitäpä tapahtuisi, jos seuraavana päivänä perään lähetettävän mailin mukana olisikin linkki tuotetta esittelevään Youtube-videoon? Ei siis turhia latauksia, ei liitetiedostoja, ei pitkiä tekstisepustuksia. Linkki videoon, joka esittelee mieleenpainuvasti ja vaikuttavasti tuotteen ydinasiat? Asiakkaasi voi laittaa linkin jakoon kaikille ja esitellä asiaa näyttämällä videon suoraan kannettavaltaan, onhan videoita kiva katsella. Ja tietenkin videot löytyvät aina myyjiesi koneilta sekä omilta kotisivuiltasi. Mainitsinko jo Google-löydettävyyden ja seurattavuuden? Entä messukäytön?

Videon avulla voidaan muuten epäkonkreettinen tai vaikeaselkoinen tuote tai palvelu visualisoida tehokkaasti. Video jättää asiakkaasi mieleen muistijäljen, joka saattaa parhaassa tapauksessa olla juuri se ratkaiseva muistijälki joka erottaa tuotteesi kilpailijastasi. Ostaminen on lähes aina tunnepäätös. Videolla jätät tunteen.

Loppuun esimerkki Toyota IQ:n Amazing Theater-kampanjan muodossa. Tunteen voi herättää monella tapaa. Keksitkö, mitä ominaisuuksia tällä videosarjalla halutaan tuoda esille?