Mitä tehdä lomalla?


Written by on Tuesday, July 6, 2010

Loma ei ole itsestäänselvyys, eikä sen vaikutusta pidä aliarvioida. Se selkiyttää ajatuksia, jotka ovat pitkään muhineet erilaisten sanojen merkitysten välimaastoissa. Loma on inspiroiva ja se suo meille hetken aikaa keskittyä kaikkein olennaisimpiin asioihin. Sitä on kiva suunnitella, mutta itse toteutus on vielä hienompaa, koska siinä vaiheessa peli menee jopa arvaamattomaksi ja mahdollisuudet lisääntyvät positiivisella tavalla. Onnistuneesta lomasta on kiva kertoa ystäville ja tutuille.

Luonnollisesti olemassa on myös huonojakin lomia ja niiden suunnitelmia, mutta hyvällä ja ennakkoluulottomalla asenteella huonon lopputuloksen ja karvaan jälkimaun voi minimoida. Moni myös pelkää lomaa, koska se voisi katkaista saavutetun rutiinin. Entä jos joku halveksuisi meitä siksi, että olemme lomalla emmekä tekisikään perushommia peruspäivänä perusvälineillä?

Loman luonteeseen kuuluu, että se on eräänlainen palkinto pidemmän ajanjakson työstä, ja että se auttaa siirtymisessä seuraavaan vaiheeseen. Lomalla voi näyttää, miten oma arvomaailma rakentuu. Niin, ja kannattaahan sitä näyttää muutenkin kuin vain lomalla ja yrittää olla esimerkillinen, avoin ja seikkailunhaluinen.

Kun sanan loma korvaa esimerkiksi sanalla video, saa yllättävän hyvän kuvan siitä, mitä videoilla viestiminen on. Vai onko kaikkien loma aina vaan yhtä stressiä, sekavuutta ja hampaiden kiristelyä?

About the author

Jussi is one of the co-founders behind KLOK and is working as an Executive Producer. Discovering new opportunities to use online video and developing and investigating fresh content for channels is what he is passionate about.