Koukussa?


Written by on Monday, June 14, 2010

Törmäsin informatiiviseen grafiikkaan seikkaillessani internetissä tänä(kin) aamuna. Se pisti hetkeksi miettimään, että “Olenkohan koukussa nettiin?”. Jotenkin tuntuu ihmeelliseltä, kun muistelee parin vuoden takaista (taitaa olla edelleenkin akuutti asia) uutisointia siitä, miten armeijasta passitettiin varusmiehiä kotimatkalle, koska riippuvuus nettiin vaaransi palveluksen suorittamista. En ainakaan oman arviointikykyni mukaan ole aivan niin pahassa jamassa, vaikka jonkun verran perinteisestä “viihdekäyttäjästä” eroankin.

Jälleen kerran keskiössä on internetin käytön valtava kasvu, mutta mukaan on tällä kertaa otettu myös riippuvaisuusaspekti. Nettiä käytetään tilastojen mukaan runsain määrin ja käytöllä on vaikutusta käyttäjän elämäntapoihin, tottumuksiin ja lähipiiriin. Salailua, vaikeuksia ihmissuhteissa jne. Mitä netistä löytyvää ilman et voisi elää? Business-uutisia, sosiaalisia verkostoja, (aikuis)viihdettä? Tuleeko mökkireissulla koneen akun loputtua ontto olo (laturi on luonnollisesti unohtunut kiireessä kotiin)?

Klikkaa kuvaa, niin saat tilaston isommaksi.

About the author

Jussi is one of the co-founders behind KLOK and is working as an Executive Producer. Discovering new opportunities to use online video and developing and investigating fresh content for channels is what he is passionate about.