Kaupungit kertovat


Written by on Monday, October 4, 2010

Kaupunkien päätöksenteko ja reagointi on pitkäkestoista puuhaa. Erilaisia kokeiluja ei tuosta vain voida lähteä tekemään ilman asian viemistä monien eri käytävien päähän ja sieltä taas takaisin oikealle päätöksentekijälle. Ehkä siinä on syy siihen, että moneltakaan kaupungilta ei vielä ole internetissä kovinkaan suurta määrää oikeasti kiinnostavaa ja kilpailijoista erottuvaa materiaalia.

Kiinnostava viestintä on kaupungin imagon välittämisessä kohderyhmien tietouteen tärkeässä asemassa, mutta ihan kaikkea siitä ei mielestäni kuitenkaan vielä ole saatu irti. Ainakin, jos kosiskellaan matkailijoita, ei enää välttämättä riitä, että kirjoittaa nettisivuilla neljän klikkauksen takana tekstin, joka kuvailee häikäisevää luontoa, kaupungin lämmintä ja vieraanvaraista henkeä, tai aktiviteettimahdollisuuksia. Pitäisikö kaupunkien kenties olla rohkeita ja lähteä näyttämään näitä asioita ihan oikeasti, jotta ihmiset eivät “ostaisi” sikaa säkissä?

Kaupunkeja on pieniä ja suuria, kylmiä ja kuumia sekä kauniita, tavallisia ja “persoonallisia”. Viesti lähtee kaupungin luonteen mukaisesti. Tässä yksi esimerkki siitä, mitä kaikkea yksi kaupunki voi tarjota kävijälle:

About the author

Jussi is one of the co-founders behind KLOK and is working as an Executive Producer. Discovering new opportunities to use online video and developing and investigating fresh content for channels is what he is passionate about.