Isokangas & Vassinen: Digitaalinen jalanjälki


Written by on Wednesday, June 16, 2010

Posti kiikutti odotetun teoksen tänne Tampereelle tuossa jokunen viikko takaperin. Kiitokset heti tässä vaiheessa Riku Vassiselle kirjan lähettämisestä! Minä sain olla ensimmäinen KLOK:n väestä, joka kyseisen opuksen sai iltaluettavakseen.

Olen lukenut kirjoja aikuiselämäni aikana aika paljon, pääosin ammattikirjallisuutta. Siitä kiitos Tiimiakatemialle, joka sai lukuhaluni heräämään. Yleensä suomalaisia ammattikirjoja on leimannut sama vika: ne ovat suurelta osin kovin tylsiä luettavia. Toki poikkeuksiakin löytyy, kuten Jari Parantaisen teokset. Mukavan poikkeuksen tähän harmauteen toi myös Digitaalinen Jalanjälki.

Plussat:

+ Esimerkit – Kirjassa on todella paljon esimerkkejä. Se pitää minut hyvin otteessa.

+ Ammattimaisuus – Huomaa kyllä, että kirjoittajat ovat alansa ammattilaisia. Varsinkin “miksi tätä ei tehty näin”-osiot olivat hyviä

+ Inspiroiva – Parhaimmillaan kirja saa minussa aikaan inspiraation. Kirjaa lukiessani sain paljon ideoita oman toimintamme kehittämiseen. Osa liittyi suoraan kirjan aihepiiriin, osa taas ei. Sillä ei kuitenkaan ole väliä, pääasia että teos inspiroi!

+ Hauskuus – Kirjan teksti oli pääasiassa oikein hyvin kirjoitettua, paikoin jopa todella hauskaa

Miinukset:

– Sekavuus, jäsentämättömyys – Välillä tuli tunne, että asioissa hypittiin tai ne käsiteltiin aika pintaraapaisuina.

– Esimerkkien valinta – Osa esimerkeistä olivat aika nopeasti käsiteltyjä. Olisin ollut kiinnostunut lukemaan enemmän taustoista, valinnoista ja syy-seuraussuhteista. Jäinkin odottamaan seuraavaa teosta: “2000-luvun Hyvät, Pahat ja Rumat: Miksi toiset kampanjat onnistuivat ja toiset ei?”

Kaiken kaikkiaan kirja on täynnä painavaa asiaa mielenkiintoisesti kirjoitettuna. Se sopii todella mainiosti Sinulle, joka vastaat yrityksesi digitaalisesta markkinoinnista, oli yrityksesi sitten iso tai pieni. Se sopii hyvin myös kaikille muille asiasta kiinnostuneille ihmisille.

Loppuun vielä osoitus siitä, että Vassiselta taittuu kynäilyn lisäksi myös suomi-rap!